Saturday, 19 November 2011

Kebahagiaan sesuatu yg valueble.

Sometimes kita xpernah lekang dari mencuba untuk membahagiakan org disekeliling kita kan, smpai kita sendiri terkandas dan tersepit di sebalik timbunan masalah dan cara membahagiakan orang. Tapi sejauh atau sehebat mana pon kita, kita xkan mampu membahagiakan semua orang. Walaupun kita penat mencuba dan terus mencuba. Kekadang kebahagiaan ni datang tanpa kita cari, dan dia akan pergi dikala kita mencari dan mengejarnya, bagaikan kanak-kanak yang mengejar pelangi dikala gerimis merintis. ( 0.o)

So now cuti semster break arol pon dah habis. F.Y.I cuti ni something yg memenatkan dan meletihkan. Tanpa kita sedar, cuti ni mematangkan kita, adakalanya ia akan menjatuhkan pemikiran,kreativiti mahupun semngat kita sendri. Tak percaya ask yourself about it. :) . Arol sekarang dok umah sewa. Pada sesapa yang berlapang poket tuh,asa-asa nk derma beras ka garam ka, jemput-jemput la noh mai umah sewa arol. Pintu pagar xkunci pon.. ngeee.

Kita  berbalik ah pada isu kebahagiaan ni. Tak da sapa yang xpernah kecewa, takda siapa yang xpernah mengecapi kbhgiaan kan. Kita semua pernah lalui semua detik2 ni. JANGAN MENIPU DIRI SENDIRI !!. Kita xboleh nak mngharapkan apa yang kita nak kita akan dapat. Semua tuh depends on effort yg kita letak,tapi kalau masih xdapat that mean, ALLAH yang satu tengah menduga kita la tuh. Banyakkn bersabar dan mendekatkan diri padanya okeyh.. :) .
Arol pon mengaku yang arol penah mengecewakan org sekeliling arol. ya ,arol minta maaf. arol cuma insan biasa, xda apa keistimewaan pon. Arol pon pnh dikecewakn dan arol anggp tuh sebagai balasan  because : WHAT GOES AROUND , WILL COMES AROUND:  .

Arol harap kita semua kuat untuk menghadapi semua ni. Arol perlukan sokongan semua orang. Doakan arol yg terbaik okeyh. hoyeahh , babai kawan2. nantuk kemas rumah. (0.o) v

Tuesday, 8 November 2011

AWAK SANGAT BERMAKNA BUAT SAYA !


SAKIT

8/11/2011   ~8.10 p.m~

Ya ALLAH, nape aku penat dan xlarat sangat harini. Xda selera nak makan. Rasa lesu sangat. KAU berikanlah aku kekuatan untuk aku tempuhi semua cabaran dan dugaan yang ENGKAU berikan kepada ku YA ALLAH. Aku hanya hambamu yang khilaf lagi tak berdaya untuk melawan nafsu dan noda-noda kehidupan di bumi limpahan rahmat Mu ini YA ALLAH . Andai ini yang KAU takdirkan yg terbaik untuk diriku. KAU temukanlah aku dgn seseorang yang engkau redhai.


Syg b minta maaf sesangat if b abaikan syg. B just nak syg tahu yg B syg syg sesangat. walaupun B xsayang syg 100% , tp syang ialah 50% dr diri b. B just mampu doakan syg hepi dan boleh jawab exam asasi nant. Syg jgn nakal2 okeyh. Jangan risaukan b!! . Have are nice life musyi musyuk. BYE

Monday, 7 November 2011

1:15 a.m    ~8/11/2011~

ucapan nih untuk mai syg mushi musyuk. <3 <3 <3


syg b nak ucapkan selamat study ok for this week. eventhough i miss u but ur studies come first ok muchi. 
B harap syg belajar betol2 dan fokus time study,jgn nakal2,jgn berangan tingat kat b je. hehe . LOVE U mY MUCHI MUSYUK

Mlm ni tido b peluk uhkey. Esok pagi bangun pagi buatkan breakfast kat b(postkan). B just nak cakap u're MY BABY. lof u. nunite my lalink mushi. Memuakhh kat dahi. :))


Sunday, 6 November 2011

MALAM YANG BLUSHING.

7/11.2011 . 1.11 a.m .

Harini kan hari yang sangat istimewa buat i lah, dah 2minggu aku xtopup. I topup da td sebab nk msg ngan u je. U janji jaga i baik-baik kan. U jangan main2kan perasaan i oke. muakhx2. hehe . Love u my musyuk COmot Myspace. Kan seronok kalau kita mcm ni dari dulu. I terasa n sedih bila u cakap, u nak g shoping ngan ex u. Sbb tuh i xreply last msg u smlm. Tapi lepas u jnji u xkan ikot dia. I rasa tenang2 sangat. Buat i makin sayang ngan u lah baby. I janji xkan main2kan perasaan u ok. I xnak u nagis dah oke.


2.00 A.m


I Xreply msg u bukan sebab i nak tinggalkan u lah syg. i tertido actly. Suka fikir bukan2. B xkan tinggalkan sayang. B asa disayangi dan dihargai sgt bila b bangun pukul 4 tadi ,b tgk inbox b penuh ngan msg syg. B minta maaf kalau b buat syang risau. Lain kali kalau b nk tido,b gtau syg ok musyuk2. SYG,Tipulah kalau B cakap B xmsg or layan orang lain. Tp b syg syg je.



KUASA AIDILADHA

6/11/2011

Pagi yang mendung xbermakna petang pon akan mendung. Sekarang aku rasa mendung tu dah bagi aku sinaran matahari yang cukup untuk menyinarai hati ngan diri aku untuk terus tersenyum. :D

Korang tau tak ni logo apa? 
ayoo. korng nih. apa pon xboleh la. 

ni logo.
ni logo myspace lah.

Korang mesti pelikkn apa relation logo myspace ni ngan cerita aku kali ni. kan2. Sebenarnya , kan2, aku dah DILAMAR oleh myspace ni untuk yang sekelian kaliii. Tak hairan la orang selalu cakap. Kan2. Hari raya ni hari yang berbahagia. cewahhh. Citanya mcm ni, time aku sebok kutip duit raya kan2, handset 3310 aku pon bunyi. "tottt ,tott.toooooottt " *vibrate msg ja pon. Aku pon bukak la kan msg tuh. Baca ja msg tuh aku rasa nk gulin2 , nak bawak nyorok muka dalam bekaih kuih raya.Ni sbb ada sorg ni kawan myspace aku dulu, text aku. Bukan apa, xpenah2 dia msg aku,kli ni dia msg . dia cakap . SALAM AIDILADHA "b" . Aku yang mmg gedik ni melayan la msg tuh dengan gediknya skli. Sebenarnya kan2,dulu aku penah jatuh hati kat budak ni. time tuh aku bodoh2 lg, kalo xsilap time aku form5. Tapi dia ni hot. HOT CHICK bebeh. 

TENGS msg i syg.


Tuesday, 11 October 2011

cinta teragung ^.^


You might think the opposite of love is hate, no dear you are wrong. Don’t hate someone because he/she doesn’t love you. At one time, they loved you. happiness is very cheap,eventhough now you might thing how exspensive happiness it is but some people can’t afford to buy i don’t know why. Rather, they waste their expensive tears which a definitely think not so cool. But it all called life. Tears comes and go. J

cinta teragung ^.^


serius aku kena hit lagi sekali bila dengar lagu ni. Bila aku nk tutup mata aku mst teringat kat dia lepas dengar lagu ni. Ya ALLAH, hambamu mohon Ya ALLAH, andai ada jodoh antara kami kau tunjukkan lah jalannya. andai tiada kau jauhkn lah aku dari dia dan kau padam lah memori aku terhadap dia Ya ALLAH .

Friday, 7 October 2011

cinta teragung ^.^ - baca ok

Seorng gadis ada penyakit
kanser & cuma ada 30 hari utk hdup..
dyer sukakan seo rng lelaki yg kerja di kdai CD ..
tpy dyer x pernah bgtaw lelaki 2 ttg cintanya..
setiap hari dyer dn adik lelakinya prgi beli CD
smata2 nk luangkan mse ngan lelaki 2 ..
slps sbulan gdis itu mninggal..
bile lelaki 2 prgi mncari gdis tersbut...
adik gdis tersbut mmberithu bhwa kakak dh mninggal krana kanser..
lalu lelaki itu kebilik gdis tersbut ..
kt c2 lelki nmpak kesemua CD yg dibeli oleh gadis 2 x bukak
pon & lelaki itu mula mnangis ..
tau kenape
....... sbb...... lelaki itu
letakkan surat cntanya utk gdis tersbut dlam CD yg gdis itu beli..
Kedua2nya sling mncntai tpy xpernah meluahkan.. thatz the end..

~so cpt2 lah luahkan nyer kalau anda mmpunyai prasaan trhdp ssorg~

cinta teragung ^.^


Bf : Kita main satu game nak tak ?
Gf : Game apa ?
Bf : Mcam ni , esok awak tak paya contact saya . Mksudnya tak paya text call or apa apa yng berkaitan lah . Saya pun buat mcam tuu dkat awak okay ? Kita tgok spea menang .
Gf : Okay !

Esoknya , si Gf terpksa lah than rindu dkat Bf . Mengenangkan yng ni satu permintaan , si Gf cuba kuatkan hati .

Keesokkan harinya , si Gf call si Bf . Tapi tak dijwab . So si Gf pegi dkat ruma Bf dia . Di luar ruma ,rmai orng . Dia mula rasa pelik then trus msok ke ruma . Sekujur tubuh terbaring kaku di tnga ruma . Dan tubuh tuu adalah jasad si Bf yng dah meninggal . Mak si Bf pun bagi surat dkat GF .
Surat yng bertulis :

Sayang , smlam awak dpat hdup sehari tnpa saya . Saya pasti esok dan seterusnya pasti awak dpat hdup bhagia tnpa saya . Love you

Monday, 3 October 2011

PATAHTUMBUHHILANGBERGANTI ~harapan

Ada 4 lilin yang menyala.

Sedikit demi sedikit habis meleleh.
Suasana begitu sunyi sehingga terdengarlah percakapan mereka.

Yang pertama berkata:
“Aku adalah Damai.”
“Namun manusia tak mampu menjagaku, maka lebih baik aku mematikan
diriku saja!”
Demikianlah sedikit demi sedikit sang lilin padam.

Yang kedua berkata:
“Aku adalah Iman.”
“Sayang aku tak berguna lagi.”
“Manusia tak mau mengenaliku, untuk itulah tak ada gunanya aku tetap
menyala.”Begitu selesai bicara, tiupan angin memadamkannya.


Dengan sedih giliran Lilin ketiga bicara:
“Aku adalah Cinta”
“Tak mampu lagi aku untuk tetap menyala.”
“Manusia tidak lagi memandang dan mengganggapku berguna.”
“Mereka saling membenci, malah membenci mereka yang mencintainya,
membenci keluarganya.”
Tanpa menunggu waktu lama, maka matilah Lilin ketiga.

Tanpa terduga…

Seorang anak saat itu masuk ke dalam kamar, dan melihat ketiga Lilin
telah padam.


Kerana takut akan kegelapan itu, si anak berkata:
“Eh apa yang terjadi?? Kalian harus tetap menyala, aku takut akan
kegelapan!”
Lalu si anak menangis tersedu-sedu.

Lalu dengan terharu Lilin keempat berkata:

“Jangan takut,
Janganlah menangis, selama aku masih ada dan menyala, kita tetap
dapat selalu menyalakan ketiga Lilin lainnya:
” Akulah H A R A P A N “


Dengan mata bersinar, si anak mengambil Lilin Harapan, lalu
menyalakan kembali ketiga Lilin lainnya.

Apa yang tidak pernah mati hanyalah H A R A P A N yang ada dalam
hati kita. Semoga ia dapat menjadi alat, seperti si anak tersebut
yang dalam situasi apapun mampu menghidupkan kembali Iman, Damai,
Cinta dengan HARAPAN-nya!

Friday, 23 September 2011

KURANGKASIHSAYANG.. HAHA

Seorang anak telah tertelan duit syiling 10 sen..

lalu dia memberitahu kepada ibunya.. tapi si ibu

dengan tenang mengatakan yang syiling tersebut akan

keluar sewaktu membuang air besar.

Pada masa si anak ini buang air besar, yang keluar

bukan 10 sen tetapi 50 sen. Si ibu pun kehairanan, dia

berpikir bila syiling ditelan maka akan keluar lebih

banyak. Tanpa pikir panjang.. si ibu pun terus menelan

syiling RM 1.00 dengan harapan akan keluar wang kertas

yang mempunyai nilai yang lebih besar.

Pada masa membuang air besar, yang keluar adalah

sekeping kertas.... Si ibu dengan senyum membuka

kertas tersebut untuk melihat nilainya.. lalu dia

memdapati ada tulisan berbunyi..

"ANDA BELUM BERUNTUNG.. SILA CUBA LAGI.."

KURANGKASIHSAYANG.. HAHA


BAKAL MERTUA: "Anak makcik belajar tinggi kat oversea dulu. Makcik taknak letak harga. Tapi biarlah berpatutan. Selalunye yang belajar tinggi dalam lingkungan 20ribu. Tapi inilah satu-satunya anak perempuan makcik. Harap faham-fahamlah ye.. ".

BAKAL MENANTU: "Saya paham maksud makcik. Tapi saya harap makcik pun pahamlah ye. Kalau terlampau tinggi, terpaksa ditangguhkan nanti. Biarlah dicepatkan, biar jauh dari maksiat "..

BAKAL MERTUA: "Kalau kamu tak mampu, anak makcik ni bukan tak laku. Ada berderet lagi yang tengah tunggu. Kalau harga rendah, nanti apa pulak orang cakap."

BAKAL MENANTU: "Kalau makcik nak jual anak makcik macam jual kereta, kita buat macam ni. Sekarang jugak saya bayar DOWNPAYMENT 2ribu. Saya bawak balik anak makcik, malam ni saya TEST DRIVE dulu semua.. Kalau barang dalam semua bagus, jangan cakap 10ribu.. 12ribu pun saya berani letak. tapi kalau dah LEMAU, ENJIN pon tak bagus, anak makcik sekali dengan deposit tu makcik boleh simpan .

Wednesday, 21 September 2011

KURANGKASIHSAYANG.. HAHA


CINTA PERTAMA ADALAH kenangan,_
CINTA KEDUA ADALAH PELAJARAN,_
Dan 
CINTA YANG SETERUSNYA ADALAH SATU KEPERLUAN KERANA 
HIDUP TANPA CINTA BAGAI KAN 
--MASAKAN TANPA GARAM--
KERANA 
itulah jagalah cinta yang dianugerahkan itu sebaik-baiknay
Agar ia terus mekar dan wangi sepanjang musim.

Friday, 16 September 2011

PATAHTUMBUHHILANGBERGANTI ~new.

ACCAEPT THE THINGS 2 WHICH FATE BINDS YOU AND LOVE PEOPLE WITH WHOM FATE BRINGS YOU TOGETHER BUT DO SO WITH ALL YOUR HEART . C=

yang sebenarnya aku nak cerita yang aku baru kenal dengan sorang nih, baru sesangat kenal dia dah suruh aku tukar no celcom. pada mulanya aku malas nk layan tapi dah dia dok inbox and im aku selalu then cakap kalau aku xbeli dia sendri akan belikan no celcom kat aku, so nk buat mcm mana lagi, aku ni jenis tak suka org habiskan duit kat aku, esoknya, aku pon keluar beli no celcom. mlm tuh dia call aku dekat 3jam .. haha , first cakap nan aku dia kata .. 

Then dia cakap nak kenal nan kawan lebih rapat dengan aku sbb tuh dari mula dia suruh aku pakai celcom.. tapi sekarang aku tak tau nak bagi jawapan apa kat dia. Pintu hati aku dah tertutup untuk org laen. Walaupun romate nan kawan2 aku selalu cakap, ORANG YANG SAYANG KITA LEBIH BAIK DARI KITA SAYANG ORANG .. 

aku blur sekarang.. dah la semalam dia bgtau yg dia nak aku kenal dgn family dia lepas kmi kenal.. masalah mcm mna nk jmpa nan family dia klu hati aku bukan milik dia lagi... :(

aku betul2 pening.. :((((

Thursday, 15 September 2011

PATAHTUMBUHHILANGBERGANTI ~ LELAKI HENSOME VS LELAKI TAK HENSOME


Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam
pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg
diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero
filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang
diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan
tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok
saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus... penuh
kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus
menyayangi...

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya
tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya
ya?...

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas
perempuan
perempuan akan cakap: ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas
perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang
begitu....

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to
cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan
ni?

heheheheh..... :)

Wednesday, 14 September 2011

PATAHTUMBUHHILANGBERGANTI ~endofstory.

 im done..
done very well in this DRAMA slot..
i think i ready to forget u my dear..
thanks to ALLAH tht give me the ways..
memberi aku kekuatan untuk bernafas dan naik keatas semula..
setelah sekian lama tenggelam..



no more AKASIA DRAMA SLOTE ..
haha ..
yang lepas tuh biarlah lepas..
andai kita still ada jodoh, insyalah xkan kemana..
sesungguhnya jodoh itu urusan ALLAH,
lagipun buat apa kita nak tunggu buah durian diluar musim,
sedangkan buah rambutan sudah ranum ditaman, 
:) :) :) :) 




so now,insyalah , aku akn built are new life..
aku harap kau pon boleh hidup dgn aman sbb aku takkan msg kau lagi dah... :D
but to all my fren whose supportmy blog, u no need to worried because
blog aku still akan diupdate seperti biasa,
cuma bezanya xda update jiwang-jiwang lah..


.. continued -------------------------> <3 ALLAH

Tuesday, 13 September 2011

I ♥ u , I miss u , I care for u , I imagine of u , I


 dream of u , I wanabe with u , I like u , I wish 


u here , I think of u , I lost because of u , I cry 


because of u , I felt because of u . alot of thing 


i do is because of u . and y can't u appreciate 


me there all because of u ?

Monday, 12 September 2011

PATAHTUMBUHHILANGBERGANTI ~ cintakaca

CINTAMU MEMUKAUKU ,
MEMBERI KEAJAIBAN DI PELOSOK HIDUPKU ,
MEMBERIKU HARAPAN DI LORONG KESEPIAN ,
MENGHAIRAHKAN DAN MEMPERSONAKAN,
SEHINGGA AKU TAKJUB OLEH KEHANGATANNYA ,
 <3 <3 <3


hampa.. mcm ni kan bes

"ya aku bebelah bagi...
tapi ntah laa..

aku da mula jadi serabot..
aku kekadang ingat kat dya...
kdang2 x..

apa aku nk buad..
aku taw aku x sempurna...
bnyak salah aku.."



mcm ni kan bes.. :) 






hampa, tengs tau msg kami mlm ni.. hepi sgt oke. :D
walaupun hampa bz ngan assimnt and test minggu ni,
hampa still boleh msg ngan kami.. <3 <3 <3 
 appriciate sgt oke dear :D ..


kami harap hampa bg kami peluang untuk buktikan yang kami
tak sama mcm yg EX dulu-dulu..
 kami xkan kecewakan hampa..
kami akan syg hampa betol2..


kami harap sangat kali ni kita buang yang kerohh
kita amik yang clear.. (:

tapi kalau hampa still lagi xboleh bagi kami peluang,
kali ni kami xkan kacau ampa dah..
kami akan redha n lepaskan hampa pegi... :'(
dan kami berharap kita takkan jumpa lagi..
kami xnak teringat kenangan manis kita sama2..
sbb detik2 yang kita luangkan bersama 
lebih berharga dari emas ..
dan tak ternilai seperti air mata.. 

awakk .. i love you so much .. ilysm <3 imysm






F <3 A :)



Sunday, 11 September 2011

PATAHTUMBUHHILANGBERGANTI ~ fedup

entah lah harini tetiba aku terfikir tentang "anak ikan" . aku terus tersenyum bila fikir benda ni.. tah la, aku rasa penat sangat dengan C.I.N.T.A .. Aku berdebat dgn rumete aku tentang isu ni.. 



aku rasa dah tiba kot aku ubah prinsip aku.. prinsip tentang SEX BERLANDASKAN CINTA dan KASIG SAYANG.. Aku tengok kengkawan aku enjoy ja dengan life diorang sebagai anak ikan.. Nak apa lagi, duit ditanggung , hidup xrasa sunyi.. Weekend ja keluar shoping and holidays..


Aku dah fedup nk tunggu CINTA yang ikhlas.. hampa tau dak,hampa yang buat kami pilih jalan ni.. time kami perlukan hampa, hampa tinggalkn kami terkapai2 , berenang tanpa pelampung , lemas di dalam lautan yang tak bertepian dengan kesedihan dan kesunyian..


tah la, kengkawan aku semua tak setuju dengan keputusan aku sekali ni.. tapi aku takdak pilihan lain.. aku rasa ni ja jalan keluar untuk semua ni.. kasih sayang dan kepercayaan aku terhadap cinta dah mula dan makin pudar. 


Tapi kan hampa , kami tetap tunggu hampa.. walau sekering mana pon kasih sayang kami, tapi xkan kering terhadap hampa.. i lof u so much .. i hope u can understand my feeling walaupun kami bukan yang terbaik untuk ampa..

A <3 F

PATAHTUMBUHHILANGBERGANTI ~ myheart 2

kalau kita ni hot.semua org tergila-gilakan kita..
kalau kita ni hot semua orang nak berkawan dengan kita..
kalau kita ni hot semua orang sayangkan kita..
kalau kita ni hot sehari mest 10 sms masuk kat kita..
kalau kita ni hot mesti kita xpyh begging kat org.


tetapi kita ni xhot,rupa pon tak hensome, kaya pon tidak cuma ada sekeping hati ja yang ikhlas dan jujur.. 


ampa xmau semua nieh .. ampa xpenah pandang semua tuh... ampa xtergila-gilakan kami... hampa xmau berkawan dengan kami dah mcm dulu-dulu. hampa dah xsayangkan kami.. kami ingat lagi dulu hampa sllu jeles kalau kami cerita tentang orang lain, hampa marah bila kami kata ex kami nak berkawan dgn kami.. tapi lani xdah, hampa xcare dah pon tntang kami, kami rasa bila kami mati pon hampa xkan pi tengok kan.. kami nak hampa yang duluuuu... dulu hampa selalu sms kami, yang selalu take care n sayang kami.. :( .. tapi la ni,dlm sehari 1sms pon xdak dah, ucap gudnite pon xdah...


napa hampa buat kami mcm ni. dulu hampa yang bagi kami harapan.. hampa yang kata jgn lukakn hati hampa, hampa kata "tolong cinta n sygkan saya sepenuh hati awak" . " tolong jgn main2kan perasaan saya" . tapi lani hampa yang main2kan perasaan kami.. kami bukan anak patung yang hampa boleh main baling2, anak patung xrasa sakit.. tapi hati kami.. :'( ..


kami nak hampa tau 1 hal ja.. KAMI SAYANGKAN HAMPA. 

PATAHTUMBUHHILANGBERGANTI ~ myheart



I can tell by your eyes
That you've probably been crying forever
And the stars in the sky
Don't mean nothing to you
They're a mirror
I don't wanna talk about it 
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart
If I stand all alone

Will the shadows hide the colours of my heart
Blue for the fears
Black for the night's fears
The stars in the sky
Don't mean nothing to you


"My heart, oh my heart, this old heart........."
"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen
to my heart, oh, my heart? My heart, oh, my heart!"


My heart, oh my heart, this old heart........."
"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen to my heart, oh, my heart?
My heart, oh, my heart!"


ERTI CINTA*
Sepasang kekasih tngah naek moto pde kelajuan 140km/j….
(P):slow r ckit ,tkot ar cyg mcm nie..
(L):cam nie lah bez yank….
(p):bez arh bang,tkot lah…
(L):k,tpi bgi tau dlu u LoVE Me???
(p):k2…i LOVE U…slow r cpat…tkut nie..
(L):skarng bg abg plukan terbesar…
*pom1 2 pluk lah laki tuw tadi*
(L):cyg tlong bkakkan helmet abg pas2 cyg pakai..abg rimaz lah….



-k’eskkn arynya,srat kabar..malaporkan sbuah kmalangan yg mlibatkan seorg maut manakala seorg lagi slamat d’percayai b’punca daipd kgagaln fungsi break..yg disyaki lelaki tady sdar break moto’y rosak masa tngah jln,tpy dye x samapai aty nak bgitau k’kasih’y …
dye swoh awek dy ckp”i love u”n swoh pluk dy wat kali t’akhir..n dye swoh awek dy pkai helmet cbb nak k’kasih dy slamat cbb dye tau dye akan MAti..sampai skarng…k’kasih’y..x penah adew aty kat mane2 laki laen slain dye..k’kasih’y x pena lupekan dye walaupun sminit..inilah ERTI CINTA yg sbenar…

*jadi hargailah seseorg yg m’nyangi kita n jagelah dye dngn pnuh kasih syg…

Saturday, 10 September 2011

aku malas untuk jatuh cinta pada seseorang sbb apabila aku sudah mula suka seseorang, ia past sangat sukar untuk aku lalui hari2 ini tanpa nya..
sori aku dah tak sanggup nk cerita abot kisah ni.. hurm , kisah ni mengingatkan aku kepada org yg aku sayang dan aku rasa kisah ni jugak yg buat aku  kehilangan org yang aku syag.. hati aku betol2 sakit perittt ,.. kepada org berkenaan.





saya tahu saya tak hensem dan kaya, tapi saya ada sekeping hati yang kaya dengan keikhlasan dan perasaan yang sayang kepada awk. tapi saya tahu ini semua tak cukup untuk menawan hati awak. saya undur diri. hati saya dah banyak terluka. saya dah lali ngan setiap belati yang menghiris hati saya. saya cuma berharap awak jaga diri awak elok2. semoga awak bertemu dengan org yang awak syg..


 ------ > F  & A 

Friday, 9 September 2011

PATAHTUMBUHHILANGBERGANTI ~eps 2.

Masa: 21:21.(pm).

Perasaan Ini..
Aku Tak Dapat Selindungkan Keresahan Yang Mencengkami Sampai Ke Punding Naluri Hati..
Aku Tak Kan Memaksa Hati Pada Rindu Yang Tak Bertepian Di Hujung Dunia Impian Ku Lagi



Aku yankin yang aku betul-betul sayang dan cinta pada dia.. but what should I do. Im just a ordinary person. Im not hensome either rich. Dia pandang ke orang macam aku . Malam tuh aku tak boleh tidur, aku asyik teringat dekat dia. Aku bangun dari katil dan menuju ke meja study. Aku On lappy and bukak Fb carik profile dia. Profile dia dalam status ONLINE . aku tanpa sedar,senyum sorang2 J . malu meyh. Aku on im n said.

Aku : hye there.
Dia : hye .
Aku : J
Dia : ??
Aku : awak ni budak yg saya tengok harituh kan.
Dia : yang mana aerk ??
Aku: alah,yg time saya balik kelas tuh.
Dia: iyakot,napa awak ?
Aku: owh,saya arol J .
Dia: owh,saya ***** .
Aku : nice to meet u , part 1 kan ??
Dia : ahaaa , awak ??
Aku : part 3 ,.. awakk….
Dia: napa ??
Aku: nk offline ni, can give me ur number (hehe,ayat nk norat ni “ xgentle lngsung” )
Dia: nk buat apa??
Aku : nak sambung chat lah, nnt2 bole chat kat hp.
Dia: urmmm
Aku : xpa,kalau xmau bg. Saya xpaksa pon . J
Dia: bukanlah, jnji xbg kat org lain.
(respon mcm ok,aku pon senyum sorang2)
Aku: promise J
Dia: 017*******
Aku: oke ,tata awk. Jgn tido lambat ya..

Yes, aku dapat no dia… yipppieee ,sambil melompat2 (last2 kena sound nan romet) HAHAHAHa. Mlm tuh around pkul 2 pg aku msg dia
“ look at the sky, the stars shining brightly, it seem I smile  thinking of u” good nite awk.. esok jgn lmbat pegi kls.

Siang tuh aku selisih nan dia time aku nk balik kelas . dah la panas2 , tenget badan2 . berpeluh habis. Xmacho langsung nk berselisih pon.. aku tunjuk je sbb malu.. Dia lepas ja aku terus toleh pala tgk dia. J ,dia punya perfume,Ya ALLAH wangi gila.. mcm nk fengsan nok bau.. J .

Aku sampai ja bilik. Henset aku bunyi.. totoiiittt toootoooiiiitttt totoiiitt .. Aku tgk kat skrin nmpak nama dia .

NAK TAU APA YANG DIA MSG 

tunggu esok okeyh .. nunite uolsss .. muakhsss

Thursday, 8 September 2011

PATAHTUMBUHHILANGBERGANTI ~eps 1.

LOVE IS NOT ABOUT FINDING THE RIGHT PERSON,
BUT CREATING THE RIGHT RELATIONSHIP.
ITS NOT HOW MUCH LOVE YOU HAVE IN BEGINNING.
BUT HOW MUCH YOU BUILT TILL THE END.

Ogos 2011.
Aku ingat hari tuh akan berlalu dgn tenang. Tapi mlm yg sejuk ditimpa hujan. Time tuh baru keluar dari kelas ,macam biasa bergurau-gurau dengan kengkawan sambil berjalan. Tetiba semasa aku berjalan aku see an angel in frond me, omg , too awesome and unique untuk digambarkan. Aku mcm biasa teruskan berjalan dan senyum kearah dia,tapi entah lah dia sedar ke tak (syok sorang-sorang kot) HAHA. Balik ja bilik aku asyik terfikir tntg dia ja. Makan nmpak dia,berjalan pon fikir dia,nasib baik lah mndi aku tak fikir tntg dia,HAHAHA



Saat berganti minit,minit bertukar jam, jam menanti hari,hari mencapai minggu. Aku rasa almost 1 month aku ayik fikir tntang dia. Then aku pon try lah cri inisiatif sendri, cara nk rapat dia. Aku pon try skodeng FB kawan dia. Kawan dia tuh junior aku time tech school dulu. Skodeng punya skodeng akhirnya,dgn segala usaha dan penat yang mencapap, aku dapat Fb dia, first dapat tuh seryus bak hang semangat + teruja gila. First2 dapat Fb dia aku tgk info dia dulu,upa-upanya dia single bak hang (senyum sorang) HAHA, pastuh dah aku tau dia single apa ag aku add terus lah,dgn harapan dia akan app secepat yang mungkin. Sat2 ,apalah hampa ni xkan aku nk add teruih,mest view gambaq dia dulu,ambik sekeping dua buat penenang hati ( hampa kalau suka amik ja gambaq dia,tapi hampa jgn p buat ubat pulak) J ,aku ni tamak ,gila baying la katakan :D ,aku amik dekat 5 keping save dalam desktop . Pas hari tuh setiap setengah jam aku bukak Fb aku tengok dia dah app ke belom. Tapi seryus hampa, tiap minit dan jam aku buka dia tetap tak app . sedeh pon ada time tuh . dekat 3 minggu lah aku add,akhir nya dia app .

Seryus time tuh aku hepi gila , mandi aku senyum, berjalan aku senyum, nk tido aku senyum ,makan dkt dining pon alku senyum.. 



nak tau apa terjadi pada kami??  Adakah aku dengan dia akan ehem-ehem?? LALALA , tunggu la episode akan dating. Ttym